• Gratis verzending vanaf €75,00
  • Verzending binnen 1-3 (werk)dagen
  • Spaar voor korting!

4.8Out of 132 Reviews

Nynke de Vos - 15 / Dec / 2022

It’s beginning to look a lot like christmas..

Het enthousiasme van de kinderen maakt dat Nynke er zin in heeft. In kerst. Ze neemt zich voor dat ze er dit jaar een speciale kerst van wil maken. De kinderen worden namelijk ouder en dus gaan ze zich later ook actief dingen herinneren van deze kerst. Tijd om hun eigen kersttradities te maken dus!

It’s beginning to look a lot like christmas..
Blog

De drukte van Sinterklaas hebben we weer voor een heel jaar achter ons gelaten. Alle tekeningen van de stoomboot, de pieten en de pakjes die door het hele huis lagen zijn opgeruimd. De verkleedkleren en de Sinterklaasboeken liggen weer op zolder, de verlanglijstjes in de prullenbak, de wortels eten we gewoon weer zelf in plaats van dat Bobbi ze iedere avond bij de kachel neerlegt voor ohzosnel én alle chocoladeletters zijn op. In plaats van dat we om 6 uur met z’n vieren vol spanning voor het Sinterklaasjournaal zitten hebben we nu iets anders belangrijks te doen. Ons voorbereiden op de kerst. En dat nemen de kinderen serieus. Iedere avond wordt er iets geknutseld en ons huis komt met de dag meer in kerstsfeer. Kerstkransen, tekeningen, kerststukjes of het maken van een compleet gingerbread house. Niks is ze te gek. Mij wel overigens maar daar trekken ze zich weinig van aan. Onze kleine binnenhuisarchitect Mees richt tot slot elke avond onze kersttafel anders in. Helemaal trots als zijn vers geschilderde (in alle kleuren van de regenboog) rendier er staat te shinen!

 

Het enthousiasme van de kinderen maakt dat ik er zin in heb. In kerst. Ik neem me voor dat ik er dit jaar een speciale kerst van wil maken. De kinderen worden namelijk ouder en dus gaan ze zich later ook actief dingen herinneren van deze kerst. Tijd om onze eigen kersttradities te maken dus!

 

Kersttradities bij ons thuis


Wat wil ik mijn kinderen meegeven als ze later terugdenken aan kerst? Allereerst; dat het een feest is wat je viert met mensen die je liefhebt. Dat je samen stilstaat bij de mensen die er helaas niet bij zijn. Dat het warme, gezellige, fijne dagen zijn waarop niks hoeft en veel mag. Niet alles natuurlijk he, het blijven kinderen :P Op kerst zelf doen we niks anders dan luieren, eten, wandelen en op bezoek gaan bij de mensen die dicht bij ons staan. We trekken altijd één dag onze foutste kerstruien aan en één dag een party outfit. Beide heeft zo z’n charmes!

De kerstboom

Mees en Robert-Jan gingen op pad voor een kerstboom. Een boom zelf uitzoeken en vervolgens omhakken. Dit jaar in het Kuinderbos. Als twee echte boswachters gaan ze op pad! Om het versieren vlekkeloos te laten verlopen heb ik voor beide een mand met kerstballen gehaald. Dit jaar ga ik voor vilt. Mooi én kidsproof!

 

Kerstmarkten

 

In de weken voorafgaand aan kerst struinen we veel kerstmarkten samen af. Kerstmarkten in het donker zijn favoriet. Er wordt nauwelijks naar de kraampjes gekeken. De focus is vooral op alle lichtjes, de kerstversiering en het spotten van een kerstman.

Cadeautjes

Onder de kerstboom leggen we ieder jaar een paar cadeautjes. Na een paar maanden die vol zitten met cadeaus (Mees is in oktober jarig, Sinterklaas en Bobbi is 30 december jarig) houden we het bescheiden. Voor dit jaar had ik al voor allebei een cadeautje uitgezocht die ik expres niet voor verjaardagen of sinterklaas had ingeslagen.

Mees is gek op bouwen. Hij bouwt met lego, dominostenen, houten blokken en allerlei verschillend constructiespeelgoed. Het liefste alles door elkaar. Fantastisch vind ik het hem te zien opgaan in zijn eigen fantasiewereld. Zijn favoriete speelgoed om te bouwen zijn de Magna-Tiles. Dit open ended speelgoed, Die gespeeld worden, nodigt kinderen uit tot ontdekken en experimenten. De tegels zijn verschillend van kleur en vorm. Met deze magnetische tegels maakt Mees de meest geweldige dingen. En omdat het kunstwerk natuurlijk nooit groot genoeg is, maar de tegels wel een keer op zijn hebben we voor Mees dit jaar een uitbreidingsset gehaald. Op nóg grotere kunstwerken midden in de woonkamer. Yiehoee!

Bobbi is onze kleine prinses. Gek op make-up, tutten, verkleden, haaraccessoires en mooie kleren. Voor haar ligt er dit jaar een Magnetibook van Janod onder de kerstboom. Ze heeft er al een paar en die vallen goed in de smaak! En omdat ze er zelf één is (geloof me) krijgt ze deze kerst de prinsessen editie! Aan de binnenkant van de doos kun je met de magneten zelf prinsessenjurken samenstellen. Ook kun je de afbeeldingen op de kaartjes die erbij zitten namaken. Ga je binnenkort een lange autorit maken? Wij nemen de magnetibooks ook altijd mee in de auto! Of ze belanden op de koelkast, ook leuk ;)

 

Een matchende armband met mama is voor deze fashionista natuurlijk helemaal the bomb. Ook voor mij natuurlijk! De lieve sieraden van Dutch Jewelryvind ik helemaal het einde. Zo heeft Bobbi de kans om echt even net als mama te zijn en heb ik m’n kleine meisje altijd dichtbij me in de vorm van een mooi sieraad.

 

Kerst.. Ik kan niet wachten!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • It’s beginning to look a lot like christmas..
    15 / Dec / 2022

    Nynke de Vos - 15 / Dec / 2022

    It’s beginning to look a lot like christmas..

  • Een heerlijke chaotische dag
    01 / Nov / 2022

    Nynke de Vos - 15 / Dec / 2022

    Een heerlijke chaotische dag

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen